måndag 3 oktober 2011

V 39studiebesök




Just nu håller gör elever på gymnasiesärskolan på Aranäs en egen tidning. I veckan var de på studiebesök på Norra Halland.
Tidningsprojektet har som mål att varje vecka producera en "tidning" som eleverna valt att döpa till Aranäsnytt.
I klassen går 5 elever med olika behov och intressen och därför ser tidningen lite olika ut från vecka till vecka. Eleverna är väldigt engagerade i att arbeta med nyheter och de har sina egna ansvarsområden och skriver efter sin bästa förmåga. För vissa elever innebär jobbet att klippa ut vädret i en tidning och klistra upp på en tidningssida och för andra innebär det att skriva analyser om vad IFKs nya spelare betyder för laget.
Varje vecka tar deras lärare Lisa Öhman upp en händelse som de diskuterar ingående och sedan får eleverna berätta eller skriva ner vad man har pratat om och så blir detta toppnyheten i Aranäsnytt.


 Norra Halland
Tidningen startade för 90 år sedan. Kristian har jobbat i tre år på norra halland. I 17 år har han pluggat.

Har du gjort några reportage om djur? Ja det har jag. Jag skrev om en hund som satt fast på ett fönsterbläck och det kom en kille som skulle ut och fiska och så trillade hunden ner och killen fångade hunden i håven.

Varför kommer ni aldrig när handikappidrotten anordnar cuper? Vi visste inte att det var cup, det är bra om ni informerar oss. Om ni berättar när det är så lovar Bengt att komma och skriva om det.

Men hur ska vi berätta det?
Kom förbi, eller ring eller skicka ett mail.

Tidningen skriver om vad som händer i Halland.

Har du träffat någon kändis? Bengt hade träffat Emma Gren, Lasse Kronér, Ulrik Munther. Sedan brukar de ofta träffa politiker.

Varje morgon ringer de till polisen för att få reda på om det är någonting som har hänt.

Skrivet av Klass A Cecilia och Emilia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar